Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Οργή στη Στυλίδα

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε λίγο πριν από τις 12:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας τον δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο. Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι, δημότες και υποστηριχτές του κινήματος κατά των διοδίων ήταν πάρα πολλοί.


Με ζητωκραυγές, συνθήματα και παλαμάκια χαιρέτισαν τον κ. Γκλέτσο την ώρα που έμπαινε στο δικαστήριο, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα σχετικά με τις κατηγορίες που του αποδίδονται για παρακώλυση συγκοινωνιών και φθορά ξένης περιουσίας. Κάποιοι, οι πιο θερμόαιμοι, άναψαν και καπνογόνα. Εκείνος χαιρέτισε όσους πήγαν εκεί για να του συμπαρασταθούν, λέγοντας «Σας αγαπώ». Ο δήμαρχος Στυλίδας κατά την είσοδό του στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας δεν φορούσε χειροπέδες.


Η σύλληψη του κ. Γκλέτσου, ο οποίος δεν αντιστάθηκε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., έγινε εξαιτίας των κινητοποιήσεων στις οποίες πρωτοστατεί κατά των διοδίων στην περιοχή γύρω από τη Στυλίδα και ειδικότερα στην Ντάμπια.


Ο εισαγγελέας όρισε τακτική δικάσιμο στις 6 Απριλίου του 2011 και τον άφησε ελεύθερο λίγο πριν από τις 12:30.
 Αμέσως μετά, αναχώρησε για τα μπλόκα κατά των διοδίων που έχουν στηθεί στην Ντάμπια.



O Απόστολος Γκλέτσος - που συνελήφθη χθες το μεσημέρι - παρέμεινε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λαμίας, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς λόγω της ογκώδους συγκέντρωσης συμπαράστασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του εκεί για να απολογηθεί, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης.


Μόλις αυτό έγινε γνωστό, οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Κάποια στιγμή, στο μπαλκόνι βγήκε ο δήμαρχος Στυλίδας και χαιρέτησε τους συγκεντρωμένους.
Το βράδυ της Τρίτης, μια ομάδα 50 κατοίκων κατευθύνθηκε στα διόδια της Πελασγίας και άνοιξε τις μπάρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι κάτοικοι αποχώρησαν από τον σταθμό λίγο μετά τις 23:30. Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 19:00 το βράδυ της Τρίτης.


Όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος βρισκόταν στο γραφείο του και ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι θα πάει μέχρι το σπίτι του, για να αλλάξει ρούχα και να επιστρέψει. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του, συνελήφθη κοντά στο σπίτι του, καθώς εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί με τέσσερα περιπολικά (!) στις 15:15.

Τη συμπαράστασή του στον Απόστολο Γκλέτσο εκφράζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια. Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζει έμπρακτα «την αλληλεγγύη του προς τον συλληφθέντα  Α. Γκλέτσο, από την κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ. και των πολυεθνικών. Στη συγκυρία της  καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, του μνημονίου, των περιστολών των  ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και  του ξεπουλήματος των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, οι κυβερνώντες, οι οποίοι δεν  αποτελούν τίποτε άλλο από το πολιτικό προσωπικό των πολυεθνικών εταιριών και των τραπεζών, απαντούν στους αγωνιστές με καταστολή και τρομοκρατία!


Δεν τρομοκρατούμαστε! Εξοργιζόμαστε!
Το Πανελλαδικό  Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ είναι  αλληλέγγυο σε οποιονδήποτε συναγωνιστή διώκεται από το τρομο-κράτος και τις εταιρίες των χαρατσιών. Η απάντηση μας θα δοθεί στο δρόμο με δυναμικές κινητοποιήσεις! Απαιτούμε την  άμεση απελευθέρωση του Α. Γκλέτσου. Απαιτούμε να μην  ασκηθεί εναντίον του καμία δίωξη. Απαιτούμε την  άμεση παύση οποιασδήποτε δίωξης εναντίον οποιουδήποτε μέλους του κινήματος.
Απαιτούμε την  άμεση απελευθέρωση των δημόσιων δρόμων από τον Προκρούστη των  εταιριών και του κράτους. Όλοι  στην Παμφθιωτική  ανοιχτή συνέλευση, το Σάββατο 15-1-11, στις 18:00, στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, (πλατεία Διάκου), να αποφασίσουμε την συνέχιση των κινητοποιήσεων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου