Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η μεγάλη πτώση των φορολογικών εσόδων του Κράτους το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2011 γίνεται καταλύτης εξελίξεων στην πολιτική και οικονομική μας σκηνή.

«Η μεγάλη πτώση των εσόδων τους δύο πρώτους μήνες του έτους, αποδεικνύει ότι οι εμμονές της κυβέρνησης είναι αδιέξοδες.

Χρειάζεται μια ριζική ανατροπή: Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος με πρώτο βήμα την κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, σταθερό φορολογικό σύστημα με μακροχρόνιο ορίζοντα, επαναστατική αλλαγή στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό για να απαλλαγεί από τα στοιχεία διαφθοράς και δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών, με την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή στο 20%.

Μόνο με αυτές τις αλλαγές θα σταματήσουν να πληρώνουν όλο και πιο πολύ οι εργατικές και παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας και θα ενισχυθεί η αναπτυξιακή διαδικασία».

Με πιο απλά λόγια πρέπει το Ελληνικό Κράτος να αποκτήσει για πρώτη του φορά , μια ξεκάθαρη θέση όσον αφορά τη φορολόγηση των πολιτών του, ένα ενιαίο φορολογικό συντελεστή που θα πληρώνεις για κάθε συναλλαγή. Λέγοντας ενιαίο ξεκαθαρίζουμε ότι το Κράτος θα θεωρεί ότι εισπράττοντας αυτό το συντελεστή θα αποδέχεται ταυτόχρονα ότι δεν έχει καμιά άλλη απαίτηση για αυτή τη συναλλαγή (δηλαδή δεν θα ξαναφορολογηθείς ποτέ ξανα γι'αυτή τη συναλλαγή με οποιοδήποτε πρόσχημα όπως π.χ. φόρος εισοδήματος , περαίωση κ.λ.π.). Θα προστατεύεται δε ο πολίτης από την κρατική αυθαιρεσία με διάφορες ποινικές ρήτρες που θα επιβάλλονται τόσο κατά του Κράτους που αυθαιρετεί (χρηματική αποζημίωση) όσο και κατά του υπαλλήλου που αυθαιρέτησε ξαναφορολογώντας την ήδη φορολογημένη συναλλαγή ( παύση εργασίας , φυλάκιση κ.λ.π.)

Ο προτεινόμενος από το blog μας ενιαίος φορολογικός συντελεστής είναι πιστεύουμε η μόνη λύση για να μας πείσει το Ελληνικό Κράτος για πρώτη του φορά ότι δεν είναι ηλίθιος όποιος πληρώνει φόρους στη Χώρα μας, γιατι αυτός πιστεύουμε οτι είναι ο λόγος που μας οδήγησε στα πρόθυρα χρεοκοπίας, το οτι περίπου όλοι οι Έλληνες πιστεύουμε πως ζούμε σε ένα παράνομο, αυθαίρετο, ληστρικό και απερίγραπτα διεφθαρμένο Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου