Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τα e-mail περί ελληνικής χρεοκοπίας


Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη ΝΔ σχετικά με τα όσα διέρρευσαν σε blogs περί χρεοκοπίας της Ελλάδας.

«Δε θέλω πραγματικά να πιστέψω ότι προέρχεται από πολιτικούς αντιπολιτευτικούς κύκλους. Γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με εθνική προδοσία εάν αυτό αποδειχθεί» ανέφερε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Σε παρέμβαση του δημοσιογράφου ότι ανάμεσα στις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η «χρεοκοπία», ο κ. Καρχιμάκης παρατήρησε: 

«Και διαπιστώσαμε βέβαια και αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα μέσω των blogs που, από ό,τι διαβάζω και σήμερα και χθες, προέρχεται από κύκλους, δεν θέλω να το πιστέψω, από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, που δημιούργησαν ένα τρομακτικό πανικό». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε λόγο για «πολιτική αθλιότητα»:

«Όλα αυτά αποτελούν έσχατη πολιτική αθλιότητα, ο κ. Καρχιμάκης θα πρέπει να ανακτήσει πρώτα από όλα τη μνήμη του και να θυμηθεί τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ρουμπινί, εκείνον δηλαδή που επίμονα εξέπεμψε μήνυμα χρεοκοπία».

Ο ίδιος υπενθύμισε τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί «Τιτανικού», αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρουμελιώτη πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στην πτώχευση».

«Τότε, ο κ. Καρχιμάκης δεν βρήκε να πει ούτε για εγκληματία, ούτε για εσχάτη προδοσία. Ο κ. Καρχιμάκης και το κόμμα του δεν βρήκαν να πουν ούτε λέξη. Αν θέλει λοιπόν να αποδώσει χαρακτηρισμούς ο κ. Καρχιμάκης να τους αποδώσει εκεί που ανήκουν. Δεν μπορεί όμως να υβρίζει και να συκοφαντεί άλλους για όσα οι ίδιοι απεργάζονται. 

» Και κάτι ακόμα, αν ο κ. Καρχιμάκης δεν πει ονόματα για τους δήθεν κύκλους της ΝΔ θα είναι ένας άθλιος συκοφάντης» κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για το ίδιο θέμα υπήρξε παρέμβαση και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος είπε ότι ο κ. Καρχιμάκης δεν μίλησε για τη ΝΔ. 

«Ο κ. Μιχελάκης καλό θα είναι την ευαισθησία που επέδειξε χαρακτηρίζοντας συκοφάντη τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, να την επιδεικνύει και όταν οι επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ βρίθουν συκοφαντιών, ψευδών αναφορών και υβριστικών επιθέσεων»

Ερωτηθείς εάν πίσω από αυτό το mail και τις αναρτήσεις βρίσκεται η ΝΔ ο κ. Πεταλωτής τόνισε: «Όχι φυσικά. Δεν θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου