Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Σιβυλλική δήλωση για τη συμμετοχή Κ. Καραμανλή στις προσεχείς εκλογές


Νέες συζητήσεις για το πολιτικό μέλλον του τέως πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή προκάλεσε η χθεσινή υπεκφυγή του κ. Ευάγγελου Αντώναρου να τοποθετηθεί στο ερώτημα εάν ο κ. Καραμανλής θα είναι βουλευτής και μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν. «Μα, γιατί να μιλάμε για κάτι θεωρητικό; Ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές; Ο πρωθυπουργός χθες είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Μέχρι τότε, ο δρόμος είναι μακρύς» σημείωσε (99,5) ο στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή, ο οποίος σε άλλη ερώτηση για το εάν έχει κλείσει ο πολιτικός κύκλος του τέως πρωθυπουργού, επεχείρησε να κλείσει κάθε σενάριο επιστροφής του κ. Καραμανλή σε ηγετική θέση στο κόμμα: «ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής της Ν. Δ., όπως ήταν τα τελευταία 21 - 22 χρόνια, στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Και εκεί θα μείνει. Εχει εκλεγεί βουλευτής για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο».
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αντώναρος, ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει μεταβάλει στάση ως προς τη σκοπιμότητα μιας δημόσιας παρέμβασής του, ενώ σαφώς αρνητική υπήρξε, για άλλη μία φορά, η στάση του κ. Αντώναρου στα σενάρια περί ανάδειξης του κ. Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας: «Ας τα αφήσουμε αυτά, όποιος ξέρει τον κ. Καραμανλή μπορεί να δώσει απάντηση».
Σε προφανή, πάντως, αντιστοίχηση με τον προηγούμενο ρόλο του, ο κ. Αντώναρος εξέδωσε χθες μία σκληρή ανακοίνωση, στον απόηχο όσων είπε ο πρωθυπουργός στην Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «μοιραίο» για τη χώρα τον κ. Παπανδρέου. «Παραπλάνησε τους Ελληνες εκβιάζοντας εκλογές και διαβεβαιώνοντας ότι λεφτά υπάρχουν» σημείωσε ο κ. Αντώναρος, προσθέτοντας πως ο κ. Παπανδρέου «θα περάσει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που βύθισε τη χώρα στην υπανάπτυξη, την ύφεση, την ανεργία, την κοινωνική ένταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου