Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η μάχη της Βεγγάζης !


Ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσε την Τετάρτη, ότι δεν περιμένει ότι οι δυνάμεις του, θα χρειαστεί να δώσουν μάχη για να επανακτήσουν τον έλεγχο στη Βεγγάζη, που αποτελεί το προπύργιο των ανταρτών, στα ανατολικά της χώρας.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό LBC, όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι θα δωθεί μάχη για την ανακατάληψη της Βεγγάζης, ο Καντάφι απάντησε " όχι, όχι δεν το νομίζω ".
Και συνέχισε ο Λίβυος ηγέτης, που περιέγραψε τους επαναστάτες ως,"μέλη της Αλ Κάϊντα και τρομοκρατικά στοιχεία", τα οποία έχουν ήδη ηττηθεί, λέγοντας πως, "όλα τα μέρη στα οποία υπήρχαν θύλακοι των ανταρτών, έχουν πλέον εκκαθαρισθεί με τη βοήθεια των κατοίκων των περιοχών, που μας καθοδήγησαν στα κρησφύγετα τους". Εν τω μεταξύ, Οι ΗΠΑ, πιστεύουν ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα πρέπει να εξετάσουν τη λήψη μέτρων προστασίας για τους πολίτες στη Λιβύη, τα οποία θα υπερβαίνουν την εφαρμογή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, πάνω από τη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, στα Ηνωμένα Έθνη την Τετάρτη.
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Σούζαν Ράϊς, είπε στους δημοσιογράφους ότι " η εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πως το Συμβούλιο Ασφαλείας, πρέπει να είναι έτοιμο να σχεδιάσει μέτρα τα οποία θα περιέχουν μεν, αλλά και θα υπερβαίνουν ίσως την εγκαθίδρυση ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου