Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

«Αποτυχημένη επιχείρηση ακύρωσης» της εμφάνισης Σαμαρά στη βουλή βλέπουν στη ΝΔ πίσω από τις χθεσινές κινήσεις Καρατζαφέρη και Χατζηγάκη.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο της ΝΔ παρατηρούσαν ότι ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε μάλιστα να εκμεταλλευτεί την κόντρα που υφέρπει εδώ και καιρό ανάμεσα στον Αντ. Σαμαρά και τον Γ. Καρατζαφέρη υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΛΑΟΣ.

Έπειτα και από το επεισόδιο στη βουλή, άπαντες συμφωνούν ότι κλείνει κάθε συζήτηση για συμπόρευση ΝΔ και ΛΑΟΣ ή συνεργασίας μετά από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είχε αποφύγει επιμελώς να σχολιάσει το καθημερινό μπαράζ δηλώσεων και συνεντεύξεων του κ. Καρατζαφέρη όλο το προηγούμενο διάστημα πήγε στη βουλή έτοιμος καθώς γνώριζε ότι θα προκληθεί από τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

«Αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης ομιλίας του στη ΝΔ και όχι στην κυβέρνηση» έλεγαν οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά τον κ. Σαμαρά όταν απευθυνόμενος στον κ. Καρατζαφέρη του υπενθύμισε:

«Σε συνέντευξή σας λίγο πριν το μνημόνιο, είπατε ότι “κάθε μέρα που περνάει είναι διάστημα απογοητευτικό, υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν στο ΔΝΤ”. Μήπως κύριε Καρατζαφέρη αντί για ΛΑΟΣ είστε λαγός;»

Η αντίδραση του κ. Καρατζαφέρη ήταν μάλλον αμήχανη καθώς σχολίασε την απουσία του κ. Σαμαρά από την αίθουσα λέγοντας: «Βλέπω ότι κάποιος έγινε λαγός και έφυγε» αν και νωρίτερα είχε αποκαλέσει τον Πρόεδρο της ΝΔ «μελλοντικό Πρωθυπουργό».

Ο κ. Καρατζαφέρης προκειμένου να ξεφύγει από τη νέα ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ που έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ, έθεσε στον Πρωθυπουργό το θέμα της διερεύνησης του σκανδάλου της Siemens εκφράζοντας μάλιστα την ενόχλησή του μετά το τέλος της συζήτησης για την απάντηση που πήρε από τον κ. Παπανδρέου.

Όλα ξεκίνησαν από την αντίδραση του κ. Καρατζαφέρη για άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη στην ιστοσελίδα www.antinews.gr στο οποίο με σκληρούς χαρακτηρισμούς σχολιάζεται η έως τώρα πολιτική στάση του προέδρου του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να αποδοκιμάσει τον πολιτικό του φίλο ωστόσο ο τελευταίος απάντησε με επίθεση:

Η Νέα Δημοκρατία, ούτε βρίζει, ούτε συκοφαντεί, ούτε κάνει κωλοτούμπες, ούτε προβοκάρει. Ξέρετε καλά ποιοι εκφράζουν τη Ν.Δ. Και συνεπώς η ερώτησή σας, επιστρέφεται ως άνευ αντικειμένου, ιδιαίτερα αν πρόκειται για άτομο που δεν ανήκει στους βουλευτές, που δεν έχει καμία επίσημη θέση στο Κόμμα. Αλίμονο αν πρέπει να απαντάμε για οποιοδήποτε άρθρο γράφεται οπουδήποτε» τόνισε.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όπως αναγνωρίζουν και «γαλάζιοι» βουλευτές, ο κ. Καρατζαφέρης ανακάτεψε και χθες την «τράπουλα» δίνοντας την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό αφενός να εμφανίσει τη ΝΔ ότι αντιπαρατίθεται με το ΛΑΟΣ και αφετέρου να πάρει μία επικοινωνιακή «ανάσα» από την σκληρή κριτική που δέχθηκε στη βουλή για τα πεπραγμένα στην οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου